Van, ahol már többen bankolnak mobillal, mint a neten

2019. január 10. 08:52    
nyomtatás
 
A briteknél már többen használják a mobilbankokat, mint a netbankokat - derül ki egy friss felmérésből.


A briteknél bekövetkezett, ami vélhetően Magyarországon is eljön majd, már többen bankolnak a mobiljukkal, mint amennyien a netbankjukat használják. Egy friss felmérés szerint:
  • A brit banki ügyfelek 39,2 százaléka már a mobilbanki appját nevezte meg elsődleges ügyintézési csatornaként tavaly, míg 2017-ben még csak 30 százaléknyian válaszolták ezt a felmérés elkészítőinek.
  • A digitális csatornákat kedvelők aránya tovább nőtt: már 78 százalék mondta azt, legszívesebben mobilján vagy netbankján keresztül bankol (2017-ben ez az arány 75 százalék volt).
  • A mobilbanki appok a 18-24 évesek körében a legnépszerűbbek, 53 százalékuk a mobilbankját használja elsődlegesen, míg a 65 év felettieknél ugyanez az arány csak 13 százalék volt.
  • Tavaly a 65 év felettieknél már 66 százalék mondta azt hogy a digitális csatornákat részesíti előnyben a bankolásnál, ez az arány 2017-ben 61 százalék volt.


(Finextra)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium