Előfizetői tartalom

Windisch: felmentésekkel gyorsítja az MNB a pénzügyi digitalizációt

MTI
A Magyar Nemzeti Bank új rendelete révén a pénzügyi technológiai (fintech) újításokkal jelentkező bankok, biztosítók, tőkepiaci vagy pénztári intézmények, pénzügyi vállalkozások 2019 elejétől felügyelt tesztkörnyezetben időlegesen felmentést kaphatnak bizonyos MNB-előírások alól. Így az új digitális pénzügyi megoldások gyorsabban jelenhetnek meg itthon - nyilatkozta Windisch László, a jegybank alelnöke az MTI-nek.

Az MNB regulatory sandboxának elindításáról szóló cikkünk:Kapcsolódó cikkünk2018.12.19Itt az MNB nagy bejelentése: indul az innovációs programAz MNB friss rendelete szerint az innovációs pénzügyi tesztkörnyezetben (ipt) azok a pénzügyi intézmények kérhetik a mentesítést, amelyek a jelenlegi jegybanki szabályozási keretrendszeren túlmutató, innovatív pénzügyi megoldásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés