Itt a cégek listája, ahol a vezető 1000-szer több pénzt visz haza, mint a medián bér

2019. április 16. 09:04    
nyomtatás
 
Warren Buffett közel hétszer annyit keresett tavaly, mint a Berkshire Hathawaynél kapható mediánbér, míg Elon Musk közel 41-ezerszer többet vitt haza mint egy medián Tesla-dolgozó - írja a Financial Times a 100 amerikai cégvezér fizetését elemző kutatásra hivatkozva.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A cégvezérek fizetésének közzétételét az amerikai tőzsdefelügyelet szorgalmazta, így akarták felhívni a figyelmet az elszálló vezetői fizetésekre. Az Equilar elemzése szerint tavaly a medián cégvezér fizetésének aránya a medián dolgozóéhoz 254:1 volt, ami magasabb, mint a 2017-ben mért 235:1.

Az elemzés a bevétel alapján a 100 legnagyobb amerikai céget vizsgálta, ahol április 1-ig már volt erre vonatkozó adat. A vizsgált 100 cégvezér között 11-en több mint ezerszer annyi pénzt kaptak tavaly, mint a medián dolgozói bért.

Van az adatok között persze számos olyan elem, ami torzítja az arányokat, ilyen például a teljesítményarányos javadalmazás. Példaként hozzák fel az Oracle két vezérét, Safra Catzot és Mark Hurdöt, akik az Equilar listáján a legtöbbet, 108 millió dollárt vittek haza 2018-ban, de kitérnek arra, hogy ebben öt éves részvénycsomag is bene van.

A vezérek fizetése és a medián bérek között a legnagyobb különbségek az alábbi 10 cégnél voltak:

Itt a cégek listája, ahol a vezető 1000-szer több pénzt visz haza, mint a medián bér
Klikk a képre!

Forrás: equilar.com


A listán nem szerepel Elon Musk, holott a Teslánál volt a legextrémebb a fizetések aránya 40 668:1-gyel, és ott van Warren Buffett is, akinek éves kompenzációs csomagja már több mint 25 éve 100 ezer dollár.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium