Előfizetői tartalom

Itt az újabb Facebook-botrány: beleolvashatott a Netflix és a Spotify is az üzenetekbe

Portfolio
Jóval több személyes adatot osztott meg felhasználóiról partnereivel a Facebook, mint amit bevallott, rájuk pedig nem is vonatkoztak a cég adatbiztonsági szabályai - derítette ki a The New York Times a Facebooktól származó belső, több száz oldalnyi dokumentumra hivatkozva. Ennél pontosabb képet még senki nem festett a közösségi oldal adatmegosztási gyakorlatáról és jól mutatja, hogy a digitális kor legértékesebb nyersanyaga az adat.

A megállapodásokon mindenki nyert, a Facebook hirdetési bevételei növekedtek, a partnerek pedig a felhasználók számára vonzóbbá tették a termékeiket. A felhasználói bázis pedig hatalmas, hiszen 2,2 milliárd ember kapcsolódik a közösségi oldalhoz a világon. Csak hogy néhány példát említsünk, a Facebook például engedélyezte a Microsoftnak, hogy lássa a felhasználók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés