Előfizetői tartalom

Japán milliárdos lesz az első Hold-kerülő űrturista

MTI
Mezava Juszaku japán milliárdos a SpaceX 2023-ra tervezett Hold-körüli utazásának első magán ügyfele - jelentette be az amerikai űripari vállalkozás hétfőn Los Angelesben. A 42 éves Mezava a tervek szerint a még fejlesztés alatt álló Big Falcon Rocket (BRF) nevű rakétával tesz majd egy fordulót égi kísérőnk körül, amelyet mintegy 200 kilométerre fog megközelíteni.

Ez életem álma. Gyerekkoromtól fogva szerettem a Holdat- mondta a Zozo nevű internetes divatcég vezetője. Mezava, aki egykor egy punkzenekar dobosa volt, ugyanakkor bejelentette, nem egyedül akar útra kelni a várhatóan egy hetes repülésre, hanem hat-nyolc művészt is vinne magával, hogy a Föld és a Hold látványától ihletet kapjanak egy új alkotáshoz. Elon Musk, a cég alapítója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés