Jim Cramer megmondja, mit csináljunk, ha eluralkodik a rémület

2018. október 12. 08:55    
nyomtatás
 
Péntek a napja annak, hogy újra elkezdjünk részvényeket vásárolni - jelentette ki Jim Cramer, a CNBC Mad Money című pénzügyi műsorának házigazdája. Tette mindezt azt követően, hogy az elmúlt napokban hatalmasat estek az amerikai és a nemzetközi tőzsdék.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia


A zuhanások hátterében döntően két dolog állt: a Fed gyors kamatemeléseitől és a világgazdaság lassulásától való félelem. Cramer viszont úgy látja, hogy a nagy esések gyorsan megtörténtek és most már túladottak a részvénypiacok. Példaként a Dow Jonest említi, amely a csütörtöki 500 pontos zuhanással összesen 1300 pontot veszített az értékéből két nap alatt.

Jim Cramer megmondja, mit csináljunk, ha eluralkodik a rémületCramer azt is megmondja, hogy szerinte melyik vállalat papírjaiból érdemes most zsákolnia a befektetőknek: az Amazonéból.

Nem tudom, mikor máskor kéne Amazont venni, mint akkor, amikor hatalmas zuhanáson van túl és az emberek rémültek
- hívta fel a befektetők figyelmét Cramer.

Persze a CNBC showmanje gondolt azokra is, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy a több mint 1700 dolláros részvényből vásároljanak. Nekik a magas osztalékhozamot kínáló Cisco vagy a Verizon lehet jó választás a techszektor cégei közül.

A Fed a hibás


Az amerikai elnöknek a tőzsdei esésről is volt véleménye, amit el is mondott. Arra a kérdésre, hogy mi okozhatta sok részvénynél a pánikszerű eladásokat, Donald Trump nem azzal válaszolt, hogy az a kereskedelmi háború aggasztja a befektetőket, amit ő gerjeszt főként Kínával és az Európai Unióval szemben, hanem az amerikai jegybank kamatemelései okozták a zuhanást. Az amerikai elnök szerint a Fed megőrült, és egyértelműen az egyre magasabb kamatok okozzák a mostani korrekciót.

A Fed kamatemelési politikájával kapcsolatban Cramer is éles kritikát fogalmazott meg, véleménye szerint Jerome Powell jegybankelnöknek közelebbről is meg kellene vizsgálnia a makrogazdasági adatok azt megelőzően, hogy bejelenti a következő kamatemelést.

(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Egy év alatt több mint 200 új munkatárs a pécsi Hauniban (x)

Története legnagyobb létszámbővítését hajtotta végre a gépgyár. 

Hatvan milliárdból fejleszthetnek a hazai kkv-k (x)

Ingyen hitel a kisvállalkozások versenyképességének fejlesztésére. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium