Előfizetői tartalom

Jöhet a tőzsdére a TV2 meg a CBA!

Tőzsdekész a Budapest Bank, biztos örül ennek a budapesti tőzsde új vezetése, az önként meghatározott céljaik között ugyanis évente 5 új tőzsdei bevezetés szerepel, ami az elmúlt bő másfél évtized termése alapján sci-fi, de egyáltalán nem lehetetlen. Idén az 5 új tőzsdére lépő például az újra próbálkozó Duna House és Waberer's IPO-val, egy gyorsan felkészíthető kisebb állami céggel, esetleg a Budapest Bankkal és néhány kkv-val simán meg is lehet.

Kevés IPO a BÉT-enA budapesti tőzsde nem kényeztette el a befektetőket túl sok jó sztorival, az elmúlt 16 évben 35 vállalat részvényeit vezették be a tőzsdére, ráadásul ezek közül csak 13 valósult meg klasszikus IPO, vagyis nyilvános részvényértékesítési tranzakció keretében, emellett sok volt a technikai bevezetés. Évente tehát átlagosan 2 részvényt vezettek be...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés