Előfizetői tartalom

Jókora Mol- és Richter-részvénypakett cserél gazdát - Mivel járhat a változás?

Portfolio
Egyelőre várhatóan nem módosul a Mol és a Richter osztalékpolitikája annak hatására, hogy az állam a Corvinus Egyetem fenntartására létrehozott alapítvány részére 10-10 százalékos tulajdonrészt ad át a Mol-ban és a Richterben fennálló részesedéséből, a későbbiekben azonban elképzelhetők módosulások. Az alapítvány számára átadott állami részvény-csomaggal kapcsolatban a Mol és a Richter mellett elemzőket is megkérdeztünk arról, hogy a döntés hozhat-e változást a társaságoknál.

Állami részvénycsomagot kap a Corvinus EgyetemTrócsányi László igazságügyi miniszter február 11-én jelentette be, hogy a kormány egy új alapítványi formát, vagyonkezelői alapítványt hoz létre, amely a Budapesti Corvinus Egyetemet fogja fenntartani. A kormány többek között arról is határozott, hogy az egyetemet működtető alapítvány létrehozása mellett jelentős vagyont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés