Előfizetői tartalom

Jól indult az év a Rábánál

Portfolio
Szerdán közzétette első negyedéves beszámolóját a Rába a magyar tőzsde zárását követően, így kiderült: a vállalat árbevétele érdemben növekedett, amelyben meghatározó szerepe volt a Járműalkatrész és a Jármű üzletágnak. Utóbbi ráadásul kiemelkedő forgalombővülést produkált a belföldi értékesítés tekintetében, igaz, ebben a katonai szegmens ciklikus értékesítése meghatározó volt. A magas szinten stabilizálódó acél alapanyagárak mellett az energiaárak tovább emelkedtek, ennek ellenére a társaság képes volt arra, hogy az összes fontos soron érdemi növekedést érjen el.

A Rába árbevétele 14,7 milliárd forintra emelkedett az első negyedévben, amely 19 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest. A magas szinten stabilizálódó acél alapanyagárak mellett az energiaárak tovább emelkedtek, ezek meghatározó szerepet játszottak abban, hogy a bruttó fedezet 2,3 százalékponttal, 20,2 százalékra csökkent. A vállalat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés