Jól sikerült az első negyedév a PannErgynek

2018. április 16. 19:46  english version   
nyomtatás
 
Több hőt tudott értékesíteni 2018 első negyedében a PannErgy, mint 2017 hasonló időszakában - közölte a társaság negyedéves termelési jelentésében.

Kereskedés Pannergy-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az első negyedéves hőértékesítési adatokat összehasonlítva a 2017. év azonos időszaki adataival, elsősorban az eltérő időjárási körülmények hatása látható. A fűtés időszakban 2 - 8 °C fok külső hőmérséklet tartományban ideális a geotermikus hőértékesítés, azon belül is akkor, ha a napi minimum és maximum hőmérséklet között minél kisebb az eltérés.

A 2018. januári átlaghőmérséklet az előző évhez viszonyítva kedvezőbben alakult, ellenben február hónapban az átlaghőmérséklet értéke a 2017. év második hónapjához képest hidegebb volt, távolabb az ideális hőmérséklettartománytól. Az idei év márciusában az átlag hőmérséklet alacsonyabb volt a 2017. évihez képest, amikor néhány napon már szakaszos fűtési időszak volt. Összességében a kedvezőbb időjárási viszonyok következtében a hőértékesítés a 2018. első negyedévében kis mértékű növekedést mutatott a bázisidőszakhoz viszonyítva.

Jól sikerült az első negyedév a PannErgynek


A termelési jelentés további fontosabb pontjai:
  • A fűtő létesítmények rendelkezésre állási mutatója közel 100 % volt.
  • A Miskolci Geotermikus Rendszer 2018. év első negyedévében mindösszesen 294 930 GJ hőenergiát értékesített, amely 11%-kal haladja meg 2017. év hasonló időszakában elért értékét.
  • A Győri Geotermikus Rendszer 2018. első negyedévében összesen 272 986 GJ hőenergiát értékesített, ami 1,3%-kal magasabb a 2017. első negyedévéhez képest. A társaság 2018. január 26-án megkapta a kutatófúrásra vonatkozó jogerős építési engedélyt, amely alapján a BON-PE-03 jelű termelő kút lemélyítése április hónap harmadik hetében megkezdődik.
  • A Szentlőrinci Geotermikus Létesítmény hőértékesítése tervszinten alakult, a tárgyidőszakban 9 207 GJ-t értékesített a társaság. A fűtési idényt követően meg fog történni a kútszivattyú cseréje, amelynek beruházásigénye nem lesz jelentős.
  • A Berekfürdői Geotermikus Metánhasznosító Létesítmény a tárgyidőszakban elért villamos energia termelése 518 618 kWh, míg az értékesített mennyiség 482 522 kWh volt. A naptári időalapból számítva a gázmotorok rendelkezésre állása 97,3%-os volt. A tárgyidőszakban az értékesített hőmennyiség 1 466 GJ volt.
  • Az időszakban a PannErgy csoport projektjei által kitermelt zöld hőenergia hasznosítása 33 562 tonna üvegházhatású CO2 kibocsátás csökkenéssel járult hozzá Magyarország klímavédelméhez.


(BÉT)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium