Előfizetői tartalom

Jönnek a SZIT-ek

Portfolio
A Budapesti Értéktőzsde a Deloitte és a Vámosi-Nagy Ernst&Young Ügyvédi Iroda közreműködésével októberben rendezte meg a szabályozott ingatlanbefektetési társaságok szabályozásáról szóló fórumát, melyen e társasági forma adózási előnyeiről, működtetésének feltételeiről tájékozódhatott a nagyszámú érdeklődő. Az év folyamán történt törvénymódosítások több ponton könnyítették a szabályozási kereteket, a szakemberek véleménye szerint rövidesen megjelenhetnek az első szabályozott ingatlanbefektetési társaságok Magyarországon.

A szabályozott ingatlanbefektetési társaság (SZIT) egy új vállalkozási forma, amely a 2011. évi CII. törvény kihirdetésével került a magyar szabályozásba. A SZIT egy külföldön meghonosodott cégforma, a REIT (Real Estate Investment Trust) leképezése, amely az Egyesült Államokban jelent meg a hatvanas években, majd Európa szerte is elterjedt. Jelenleg több mint 200 működő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés