Jövő héten újra sztrájk lesz a Ryanairnél

2019. augusztus 16. 08:30    
nyomtatás
 
A következő hetekben több operációban is sztrájk várható a Ryanairnél, jövő héten a brit pilóták egy része sztrájkolhat 2 napig.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Ryanair dolgozóit képviselő ír, brit, spanyol és portugál szakszervezetek sztrájkot terveznek a következő hetekben, elsősorban azért, mert a tavalyi sztrájkokkal kiharcolt béremelések ellenére továbbra is elégedettlenek a pilóták béreivel. Az már biztos, hogy a brit pilóták felét képviselő brit pilóta-szakszervezet augusztus 22-től 2 napos sztrájkot tart, de az ír pilóták is sztrájkra készülnek.

A Ryanair azzal számol, hogy a sztrájkok miatt minimális számú járattörlésre kerül sor, az utasokat pedig el tudják szállítani az úticéljukhoz. A cég személyzeti vezetője, Edward Wilson elmondta, augusztusban az utasok nagy része nyaralásra készül, ezért ebben az időszakban a legmagasabb az előre lefoglalt jegyek aránya, így nem számítanak arra, hogy a sztrájkok miatti bizonytalanság jelentősen csökkentené a foglalásokat.

A szakszervezetek egyes pilótáknál 57-101 százalékos béremelést szeretnének, ami a cég szerint teljességgel lehetetlen, különösen a mostani, gazdasági lassulással jellemezhető gazdasági környezetben. Erre egyébként már reagált a Ryanair, bezárja a portugál Faróban lévő, és két kanári-szigeteki bázisát is, ami részben azzal is összefügg, hogy a korábbi légikatasztrófák miatt továbbra sem repülhetnek a Boeing 737 MAX gépek, amik fontos szerepet játszanak a Ryanairnél.

A cég nehézségei jól leolvashatók a vállalat részvényárfolyamán, az árfolyam évek óta lejtmenetben halad, idén 18 százalékot veszített az értékéből, az elmúlt egy évben a Ryanair elveszítette értékének a harmadát.


Jövő héten újra sztrájk lesz a Ryanairnél

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium