Előfizetői tartalom

Kamerával figyel a nagy testvér a magyar boltokban - Rettegnünk kellene?

2019-ben már nem túlzás kijelenteni, hogy szinte lehetetlen láthatatlanul élni az életünket. Még ha valaki nem is használja - aktívan - a közösségi médiát, lépten-nyomon digitális lábnyomot hagy maga után. A webshopok számottevő adatokkal rendelkeznek a vásárlóikról: tudják a nemüket, a korukat, hogy mennyi időt töltenek el az adott oldalt böngészve. Nem meglepő tehát, hogy a hagyományos üzletek is lépéseket tesznek, hogy minél több információval rendelkezzenek a vevőikről. A technológia ehhez adott: a videoanalitikai rendszerek segítségével egészen pontos képet kaphatnak a fogyasztókról. Utánajártunk, milyen adatokat tudnak meg az üzletek rólunk és arra is kíváncsiak voltunk, van-e félnivalónk, képesek-e a kamerák beazonosítani bennünket.

Financial IT and Disruptive Technologies 2019 Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio május 28-i Financial IT and Disruptive Technologies 2019 konferenciáján. Érdemes eljönni! Információ és jelentkezés 2019-ben talán már nem túlzás kijelenteni, hogy szinte lehetetlen láthatatlanul élni az életünket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés