Előfizetői tartalom

Palkovics: Teljes önállóságot kapva újul meg a Corvinus

Orosz Márton
Maecenas Universitatis Corvini néven hoz létre alapítványt a kormány a Corvinus Egyetem fenntartására, az alapítvány alapító vagyona a Mol és a Richter 10-10 százalékos állami tulajdonban lévő részvénypakettje, amelyeknek összértéke mintegy 380 milliárd forint - mondta el a Portfolio-nak adott interjújában Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki szerint azért hozták létre ezt a Magyarországon még újdonságnak számító struktúrát, hogy az egyetem a jelenleginél szabadabban, az államtól függetlenebb rendszerben működhessen. De mi erre a garancia? Hogy fog kinézni pontosan az alapítványi modell? Elegendő-e ennyi idő egy ekkora átalakításra? Mi lesz a jelenlegi hallgatókkal és a dolgozókkal? Ezekről is kérdeztük a minisztert, de természetesen a kutatóintézeti-rendszer átalakításának legfrissebb fejleményeire is kitértünk.

Hónapok óta folyik a Budapesti Corvinus Egyetem átalakítása. Hol tart most ez a folyamat, milyen kormányzati lépések történtek az elmúlt hetekben, és mire lehet számítani a következő időszakban? A változás célja, hogy nemzetközi versenyképességét jelentősen megnövelve, a Budapesti Corvinus Egyetem 2030-ra a világ 200, Európa 100 legjobb gazdaság- és társadalomtudományi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés