Kiderült, melyik piacot hódítaná meg legközelebb az Apple

2018. február 13. 20:37    
nyomtatás
 
Az Apple-nek komoly ambíciói vannak az egészségügyi szektorban, és nem csak telefonos applikációk terén - mondta kedden Tim Cook, a társaság vezérigazgatója a CNBC beszámolója szerint.

Kereskedés Apple-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az Apple vezére a társaság éves részvényesi közgyűlésén beszélt Cupertinóban, kiemelte, hogy az egészségipar egy komplex szektor, ahova nehéz új innovatív szereplőknek betörni. Ugyanakkor szerinte a cég jó pozícióban van elsősorban fogyasztóközpontú gondolkodásmódja miatt.

Cook kiemelte, hogy az Apple telefonjaiban már jelenleg is vannak olyan applikációk, melyek az ügyfelek egészségi állapotának felmérésében segítenek. Emellett az orvosok körében is elterjedtek a cég termékei, az iPad például széles körben használt. A vezérigazgató szerint azonban szeretnének ennél tovább lépni, amihez szövetségi engedélyekre is szükségük lesz, de azt gondolja, hogy ezek megszerzése nem okoz majd problémát.

Az Apple már most együttműködik az amerikai egészségügyi hatóságokkal, illetve biztosítókkal. Cook arról is beszélt, hogy céljuk az orvosi adatok integrálása az iPhone-okba, de ez egyelőre béta fázisban van, csak néhány kórház használja a rendszerüket, de a céljuk, hogy ezt a teljes amerikai egészségügyi rendszerre kiterjesszék.

Ahogy egyre több időt ölünk ebbe, úgy hiszem egyre erősebben, hogy az Apple komoly eredményeket érhet el ezen a téren

- fogalmazott a cégvezető.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium