Kiderült, mibe fektetnek milliárdokat a profi befektetők - Kijöttek a friss adatok

2019. május 16. 20:00    
nyomtatás
 
Újra beleszerettek a nagy technológiai cégek papírjaiba a jókora vagyont kezelő amerikai hedge fundok, legalábbis ezt mutatják a frissen közzétett, első negyedévre vonatkozó adatok - írja a CNBC.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Nemrég még menekültek a FAANG-részvényekből a nagy amerikai hedge fundok, de a negyedéves portfóliójelentések szerint a profi befektetők ismét elkezdték venni a Facebook, az Apple, az Amazon, a Netflix és az Alphabet (Google) papírjait.
  • A Tiger Global Management 64,5%-kal 8,8 millió A kategóriás részvényre növelte részesedését a Facebookban az első negyedévben, míg a Netflixben 42,8%-kal 2,1 millió darab részvényre.
  • A Soros Fund Management mindeközben új pozíciót nyitott a Netflixben, 50 ezer részvényt vásárolva.
  • A T. Rowe Price is bevásárolt a Facebook-részvényekből az év első három hónapjában, 107,9 millió részvényre növelve részesedését.
  • A Berkshire Hathaway bevallása szerint 860,6 millió darab Amazon-részvényt tartott március végével bezárólag. Egyébként ez az első alkalom, hogy az alapkezelő Amazon-részvényeket vett.

Az újonnan kitörő lelkesedés nem csoda, tekintve, hogy az első negyedévben a nagy technológiai cégek papírjai magukhoz tértek, a Netflix árfolyama idén eddig 33%-ot emelkedett, a Facebook pedig több mint 40%-ot.

Címlapkép: Getty Images/Bloomberg

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium