Előfizetői tartalom

Kiemelkedő évet zártak a hazai brókercégek

Portfolio
A globális konjunktúra és a tőzsdei árfolyamok emelkedése megtette a hatását, erős volt 2017 a hazai brókercégeknél, a befektetési szolgáltatási tevékenység bevételei új csúcsra emelkedtek, a tavalyi befszolg eredménynél csak a 2014-es volt magasabb, a szolgáltatók profitja több mint 50 százalékkal 6 milliárd forint fölé emelkedett, 2009 óta nem volt olyan magas, mint tavaly.

Kifejezetten erős volt 2017 a hazai befektetési szolgáltatóknál, a befektetési szolgáltatási tevékenység bevételei 21 százalékkal 38,7 milliárd forintra emelkedtek, és bár a ráfordítások 32 százalékkal 18 milliárd forintra ugrottak, a befektetési szolgáltatási tevékenység eredménye még mindig 12 százalékkal tudott emelkedni, 20,6 milliárd forintot tett ki, ami az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés