Kiemelt támasz közelében a Konzum, nagyot ment ma a Takarék Jelzálogbank

2018. július 12. 16:20    
nyomtatás
 
A szerdai esés után immár a vevők diktálják az ütemet Európában, a kereskedelmi háborús félelmek mérséklődésével párhuzamosan a kontinens börzéi felfelé kapaszkodnak, a magyar tőzsde is emelkedik. A kedvező hangulat ellenére az OTP nem volt képes a 10 000 forintos szint visszafoglalására, a Konzum kiemelt támasz közelében jár, míg a Takarék Jelzálogbank részvényei a kereskedés első felének szárnyalása után továbbra is erősödnek.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A szerdai esés után enyhült a részvénypiaci feszültség, a befektetők a kereskedelmi háború helyett a hamarosan felpörgő vállalati gyorsjelentési szezonra fókuszáltak, az európai tőzsdék erősödésével párhuzamosan a magyar tőzsde is emelkedik, a BUX index 237 pontos plusz mellett 0,7 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek kivétel nélkül emelkednek, a Magyar Telekom 0,1, a Richter közel 0,3 százalékkal került feljebb, az OTP közel 0,5, míg a felpattanó Mol-részvények közel 1,4 százalékkal kerültek ma feljebb.

OTP


A jelentős keddi esést követően a hét harmadik napján is az eladók diktálták az ütemet az OTP számára, csütörtökön azonban felpattant a bankpapír, bár a lélektani 10 000 forintos szintet egyelőre nem sikerült áttörnie a részvénynek. A csütörtöki piaczárás felé közeledve mérséklődött a vevők ereje, a további emelkedés lehetőségére a 10 000 forintos szint visszafoglalása előtt nem számítanánk. Lefelé mindemellett a következő fontos támaszt a 9645-os szint, és a 9510 forintos lokális mélypont jelentheti majd a későbbiek folyamán.

Kiemelt támasz közelében a Konzum, nagyot ment ma a Takarék Jelzálogbank


Konzum


Az áprilisi, parlamenti választások eredménye után réssel emelkedtek a Konzum részvényei, a vételi erő azonban hamarosan kifulladt, az elmúlt hónapok pedig a lassú lecsorgás jegyében teltek. A Konzum az elmúlt hetekben az áprilisi rést fokozatosan visszatöltötte, majd a csütörtöki kereskedésben letörésre került a rés aljánál található, 3058 forintos támasz. Bár a papírt később visszahúzták, amennyiben a 3058-as szint alatt zárna be, abban az esetben jelentős tér nyílhat meg az eladók előtt.

Kiemelt támasz közelében a Konzum, nagyot ment ma a Takarék Jelzálogbank


Takarék Jelzálogbank


Bár a Takarék Jelzálogbank (korábban FHB) részvényeit egyértelmű csökkenő trend jellemezte az év első felében, a pozitív fordulatot a július hozta el a papír számára, miután a Takarék Jelzálogbank részvényei szerdán kiemelt esemény vagy piacmozgató hír hiányában is limittel emelkedtek, majd a közel 15 százalékos szerdai szárnyalás után a hét negyedik napján is folytatódott az emelkedés. A csütörtöki piaczárás felé közeledve kissé lankadt a vételi erő, a cég papírjai csütörtökön 3,7 százalékkal kerültek feljebb, a Takarék Jelzálogbank részvényei az elmúlt két nap folyamán 19,2 százalékos emelkedést produkáltak.

Kiemelt támasz közelében a Konzum, nagyot ment ma a Takarék Jelzálogbank


Waberer's


Profit warning után estek a Waberer's részvényei, a társaság mai bejelentése szerint a 2018-as rendszeres csoport EBITDA kismértékű csökkenését jósolja menedzsment, a tavalyi, 85,8 millió euróhoz képest, míg a cég korábban az éves csoport EBITDA növekedését várta. A menedzsment a bevételprognózisain nem változtatott, a vállalat továbbra is kétszámjegyű bevétel növekedésre számítanak 2018-ban. A profit warning után a Waberer's részvényei több mint 3 százalékot estek, a zárás felé közeledve azonban a vevők kerekedtek felül és a cég papírjai 1,2 százalékkal kerültek ma feljebb.

Kiemelt támasz közelében a Konzum, nagyot ment ma a Takarék Jelzálogbank


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak (x)

Ingyenes számlázó program is segíti a vállalkozásokat. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium