Kifizette hatalmas büntetése első részletét az Apple

2018. május 18. 16:45    
nyomtatás
 
Kifizette a büntetése első részletét az Apple Írországnak, amit még 2016-ban szabott ki rá az Európai Bizottság be nem fizetett adók miatt.

Kereskedés Apple-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A 13 milliárd eurós büntetésből 1,5 milliárd eurót fizetett ki most az amerikai technológiai óriás.

Az Európai Bizottság arra kötelezte 2016-os döntésével az Apple-t, hogy 13 milliárd eurót és kamatait fizesse vissza Írországnak, mivel ezt az összeget tiltott állami támogatásként kapták. Ez minden idők legnagyobb bírsága, amit az Európai Bizottság kiszabott.

A Bizottság megállapította, hogy az Apple kevesebb mint 1 százalékos adót fizetett 2003-ban az Európában elért profitja után, míg 2014-ben már csak 0,005 százalékos adókulccsal adózott. Ezzel szemben az Írországban bejegyzett cégek főszabály szerint 12,5 százalékos nyereségadót fizetnek, Amerikában pedig 35 százalékos adót. Az Apple még 1980-ban költözött Írországba, az adózási egyezményt viszont 1991-ben kötötte Írország a vállalattal.

Van miből fizetni a büntetést, az Apple készpénzállománya a negyedév végén 267 milliárd dollár volt (a nettó készpénzállomány pedig 157 milliárd dollár).

Kifizette hatalmas büntetése első részletét az Apple


(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium