Kijött a friss rangsor: sokkal menőbb a Tesla, mint az Apple vagy a Google

2018. március 13. 19:08    
nyomtatás
 
Az Apple és a Google márkamegítélése visszaesett, az Amazon nagyjából tartja magát, a Tesla viszont rakétaként lőtt ki a köztudatban - számol be a hírről a Reuters.

Kereskedés Amazon-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Harris Poll Reputation Quotient éves felmérése alapján az Apple márkamegítélése az 5. helyről a 29-dikre csúszott le, míg a Google a korábbi 8-dik helyről a 28-dikra.
A felmérést 1999 óta minden évben elvégzik, közel 26 ezer amerikai felnőtt körében vizsgálják a vállalati márkák megítélését.

A felmérést készítő cég ügyvezetője szerint az Apple és a Google rossz eredményének egyik fő oka lehet, hogy mostanság nem dobtak piacra olyan figyelemfelkeltő termékeket, mint amilyen az elmúlt pár évben volt például a Google Maps vagy az iPod és az iPhone.

Mindeközben az Amazonnak sikerült megtartania első helyezését a márkák sorában, ami a Harris Poll vezetője szerint annak köszönhető, hogy a vállalat újabb és újabb dobással férkőzik be a fogyasztók mindennapjaiba, legutóbb ilyen volt a Whole Foods élelmiszer áruházlánc felvásárlása is.

A Tesla űrhódító és elektromos autózás terén villantott sikersztorijainak köszönhetően a 9-dik helyről a harmadik helyre jött fel. Az első tíz helyezett a listán:
  • Amazon
  • Wegmans Food Markets
  • Tesla Motors
  • Chick-fil-A
  • The Walt Disney Co
  • HEB Grocery Company
  • United Parcel Service
  • Publix Super Markets
  • Patagonia
  • Aldi


Címlapkép: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Bróker / Értékpapír piaci tanácsadó
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium