Kikerül a BUX indexből a Zwack, az OTP ajánlása továbbra is tartás

2018. szeptember 14. 12:51    
nyomtatás
 
Kikerülnek a Zwack részvényei a BUX indexből, miután a társaság immár másodszor nem tudott megfelelni a Budapesti Értéktőzsde által támasztott kritériumoknak. A BÉT döntését az OTP elemzői kommentárban értékelte, az elemzőház továbbra is tartásra ajánlja a Zwack részvényeit, 17 046 forintos célár mellett, ami 1,8 százalékos felértékelődési potenciált jelent a részvény csütörtöki záróárához képest.

Kereskedés Zwack-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Budapesti Értéktőzsde szerdán jelentette be, hogy szeptember 24-től a Zwack részvényei kikerülnek a BUX indexből, miután a társaság immár második alkalommal nem volt képes megfelelni a tőzsde által támasztott öt kritériumnak, amelyből az index komponenseinek legalább hármat kell teljesítenie. Bár a Zwack részvényei kikerülnek a BUX indexből, a társaság továbbra is a BUMIX tagja marad majd.

Az OTP szerint a Budapesti Értéktőzsde első, márciusi figyelmeztetése nem okozott meglepetést, mivel a tőzsde által támasztott, saját tőke arányára vonatkozó kritériumot nehezen tudja teljesíteni egy Zwack-hoz hasonló méretű cég, a társaság emellett azonban további két kritériumot sem teljesített.

A Zwack viszonylag alacsony közkézhányada, az egyedi, belföldi befektetőinek összetétele és a Zwack által a társaság részvényeinek ''családi ezüstként'' való pozícionálása a hosszú távú befektetők számára mind az alacsony forgalom mellett szóló érvek az OTP szakértői szerint. Az OTP kiemeli, hogy éves összehasonlításban látható az átlagos havi forgalom visszaesése.

Az elemzőház szerint új jelenség, hogy a hazai intézményi befektetők június végéig 7,73 százalékra növelték a részesedésüket a társaságban, szemben 2018. második negyedéve elején irányadó 2,15 százalékos értékkel. A belföldi egyedi befektetők kismértékben növelték a kitettségüket, míg a külföldi intézményi, és egyedi befektetők részesedése csökkent. Az OTP mindemellett megjegyzi, hogy a Zwack részvényeinek a BUX indexből való eltávolítása a likviditási félelmek miatt visszatarthatja a részvény tartásától a befektetőket.

Az OTP elemzései modelljében a nyugat-európai példákat alapul vége 3 százalékos kivállalati diszkontot alkalmaz, azonban az OTP a következő hónapok folyamán felülvizsgálhatja majd a modelljét, amelynek során magasabb diszkont alkalmazása mellett dönthet, ez minden egyéb tényező változatlanságát feltételezve alacsonyabb vállalatértékhez vezetne.

A társaság elemzői várakozó álláspontra helyezkedtek, és az OTP szakértői szerint az elkövetkező időszak kérdése lesz, hogy a Zwack részvények forgalma tovább csökken-e majd vagy megmarad a jelenlegi alacsony szinteken. Az OTP tartásra javasolja a Zwack részvényeit, 17 046 forintos célár mellett, ami 1,8 százalékos felértékelődési potenciált jelent a részvény csütörtöki záróárához képest.

Kikerül a BUX indexből a Zwack, az OTP ajánlása továbbra is tartás


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium