Előfizetői tartalom

Kínlódnak az automaták üzemeltetői, de vannak új belépők is: megéri?

Portfolio
Egyre nehezebb helyzetben vannak az étel-és italautomaták üzemeltetői. A felügyeleti szolgáltatáshoz kötődő magas díjak miatt az ágazati szövetség szerint most komoly nehézségekkel kell megküzdenie a piacra újonnan belépni szándékozó vállalkozásoknak. Attól tartanak, hogy a közeljövőben a berendezések további 10 százaléka tűnhet el. Az automaták felügyeleti szolgáltatását egyedüli kijelölt szolgáltatóként ellátó Magyar Posta viszont máshogy látja a helyzetet: szerintük több üzemeltető is terjeszkedik. A piacon akadnak új belépők, az egyik cég 3 perc alatt pizzát sütő automatával rukkolt elő.

2018. július 1-től az étel- vagy italautomaták kizárólag a berendezések online felügyeletét ellátó AFE-eszközzel (automata felügyeleti egység) eszközzel, a Nemzeti Adó- és Vámhatósághoz bekötve működhetnek. Jelenleg mintegy 22 000 automata rendelkezik AFE eszközzel, ebből körülbelül 20 000 gép működik folyamatosan. Az automatás piac éves forgalma a NAV adatai szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés