Előfizetői tartalom

Csúnya fordulat az európai tőzsdéken, heves mozgások az amerikai részvényindexekben

Portfolio
Jó hangulat uralkodott az ázsiai részvénypiacokon, miután piaci szempontból kedvező hírek érkeztek a kínai gazdaságból. A kínai tőzsdeindex 4% feletti emelkedéssel zárt, ez pedig a térség többi börzéjét is magával húzta. A pozitív hangulat az európai tőzsdékre is átragadt. A legtöbb nyugat-európai börze jelentős erősödéssel indította a napot, mostanra viszont több helyen mínuszba fordultak az indexek. A DAX például nyitáskor még 1% körüli emelkedést mutatott, most már viszont stagnálás közeli állapotban van, miközben az olasz tőzsde már 0,7% feletti mínuszban jár, holott reggel még 1,5%-os pluszban is tartózkodott. A negatív európai fordulat az amerikai részvénypiacokon is éreztette hatását: a főbb indexek mínuszban kezdték a napot, azóta azonban sikerült feljebb kapaszkodniuk, viszonylag nagy volatilitás mellett.

2018. október 22. 23:01 Megosztás Csak a Nasdaq emelkedett A vezető amerikai részvényindexek közül a Dow Jones 0,5%-ot, az S&P 500 index 0,43%-ot veszített értékéből, a Nasdaq viszont 0,26%-kal került feljebb. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés