Előfizetői tartalom

Új gépekre igényelnének NHP fixet a vállalkozások

Portfolio
Főként új gépek és berendezések beszerzésére vennék igénybe a kkv-vezetők a megújult Növekedési Hitelprogramot (NHP), amely januárban indult el NHP fix néven- derült ki a Budapest Bank 300 cégvezető körében elvégzett kutatásából . Az igénylésen gondolkodó hazai cégeknek átlagosan 40 millió forintra lenne szükségük fejlesztési céljaik megvalósításához, és átlag 5 és fél évet szánnának a törlesztésre. 2019 első negyedévében jelentős érdeklődést tapasztaltak a program iránt kkv-k részéről - derül ki a pénzintézet közleményéből.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2013-ban indította el Növekedési Hitelprogramját, amelynek célja a hazai vállalatok finanszírozási lehetőségeinek javítása volt kedvező, refinanszírozott banki hitelek segítségével. Idén januárban a jegybank újabb alacsony és fix kamatozású hitelprogramot indított NHP fix néven. A jegybank célja a konstrukcióval, hogy a hazai mikro-, kis- és középvállalatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés