Előfizetői tartalom

Közel 30%-kal csökkenő Zentiva célárak

Portfolio
Az Erste a korábbi vételről felhalmozásra minősítette le a Zentiva részvényeire vonatkozó ajánlását, míg a korábbi 1,520 koronás részvényenkénti célárát 29%-kal mérsékelte. Az Erste mellett a kedvezőtlen harmadik negyedéves számok hatására a cseh brókercég Atlantik is leminősítette a papírokat a korábbi vételről tartásra, 26%-kal csökkentve célárát. A Zentiva részvények 0.9%-os pluszban, 964 koronán tartózkodnak.

Erste Az elemző szerint a gyógyszergyártó mind üzemi, mind nettó eredménysoron jelentős csökenést mutatott fel a harmadik negyedévben, a teljesítmény elmaradt az Erste várakozásaitól. A gyorsjelentést megelőző profit warning miatt a negyedéves számok már nem okoztak jelentősen negatív meglepetést, azonban a társaság lefele módosított 2007-es várakozásait a piac nehezen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés