Előfizetői tartalom

Kulcsfontosságú gázprojekt bukhat el a szomszédban - Ez Magyarországnak is fájna

Portfolio
Május végén ismerteti Horvátország a várhatóan 2020-ban üzembe lépő, az EU által is támogatott új LNG-terminál kapacitástendereinek eredményét. Az innen beszerezhető földgáz iránt a tender első körében a vártnál jóval szerényebb érdeklődés mutatkozott, ez pedig ismét megakaszthatja a több mint egy évtizede tervezett fejlesztést.

A Krk-sziget partjainál tervezett LNG-terminál által fogadandó gázszállítmányok kapacitásainak értékesítésére kiírt pályázatok eredményeit május 28-án hozzák nyilvánosságra, amelyek a projekt életképességét is alapvetően meg fogják határozni. Amennyiben ugyanis nem mutatkozik kellő érdeklődés a projekt, illetve a gáz iránt, úgy az úszó LNG-terve akár a polcra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés