Látványos emelkedés az amerikai tőzsdéken Percről-percre

2019. február 12. 22:02    
nyomtatás
 
Jó hangulatban telt a kereskedés az amerikai tőzsdéken, a Dow 400 pontos pluszban is járt napközben abban a reményben, hogy nem lesz újabb kormányzati leállás és hogy az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások jó úton haladnak.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

1 százalék feletti pluszban zártak az indexek 2019.02.12 22:02

Megszakadt a négy napja tartó csökkenő széria a Dow-indexnél, 370 pontos, 1,5 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést a blue chipeket tömörítő index. Az S&P 500 1,3 százalékot emelkedett, a Nasdaq 1,5 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést.

Látványos emelkedés az amerikai tőzsdéken 2019.02.12 20:47

A napi csúcsokról némileg visszajöttek az irányadó indexek, de a Dow még mindig 1,5 százalékos pluszban tartózkodik, az S&P 500 1,3 százalékot emelkedett, a Nasdaq pedig szintén 1,5 százalékot erősödött.

Látványos emelkedés az amerikai tőzsdéken

A nyersanyagszektor és a pénzügyi vállalatok vezetik ma az emelkedést az amerikai tőzsdén, a Goldman Sachs, a Citigroup és a Morgan Stanley árfolyama is 2 százalék feletti emelkedést mutat. A Dow indexben szereplő részvények közül a Caterpillar és a DowDuPont jár az élen.

A befektetők kedvezően fogadták a hírt, amely szerint hétfő éjjel a kongresszusban sikerült ideiglenes megállapodásra jutnia a feleknek, ezáltal elkerülhetővé válik az amerikai kormányzat ismételt leállása. A befektetők mindemellett optimisták az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásai előtt. A piaci szereplők egy része abban bízik, hogy a feleknek sikerül megállapodniuk március 1. előtt, mivel ekkor a 200 milliárd dollár értékű kínai termékre kirótt vám mértéke 10 százalékról 25 százalékra emelkedik.

Címkék: tőzsde, usa, vállalatok

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium