Lefordult a Mol, de lehet még tér a Telekom emelkedése előtt

2019. február 10. 17:03    
nyomtatás
 
Mozgalmasan telt az elmúlt hét a magyar tőzsdén, azonban várhatóan az előttünk álló néhány nap folyamán sem lesz hiány izgalmakból, a négy hazai blue chipek grafikonját áttekintve megnéztük, hogy mire érdemes majd figyelni az előttünk álló héten.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

OTP


Az OTP tavaly júniustól október végéig oldalazott, majd az árfolyam november első felében hatalmas szárnyalásba kezdett. Az OTP ezt követően erőt gyűjtött, majd a bankpapír tavaly decemberben 11 850 forintnál új történelmi csúcsra emelkedett. Bár az árfolyam ezt követően lefordult, a 11 155 forint és 11 055 forint közötti támaszzóna kétszer is megállította az esést, és az OTP január első hetében ismét emelkedni kezdett. A január első felében látott emelkedés során az OTP 11 900 forintnál ütött új történelmi csúcsot, majd az árfolyam ismét lefordult és a részvény a 11 850 forintos támasz alá került.

Az elmúlt napok folyamán az árfolyam ismét lefelé vette az irányt, amennyiben az esés folytatódik, a következő meghatározó támaszzónát 11 165-11 055 forintos sáv jelenti majd az OTP számára. A jelenlegi szintekről felfelé mozdulva el, első körben a 9-napos mozgóátlag jelenti a következő ellenállást, 11 430 forintnál, majd a 20-napos mozgóátlag felé fordulhat a vevők figyelme 11 580 forintnál.

Lefordult a Mol, de lehet még tér a Telekom emelkedése előtt


Mol


A Mol tavaly nyár eleje óta egy emelkedő trendcsatornában halad felfelé, az árfolyam decemberben felfelé próbált kitörni a csatornából, majd a sikertelen kitörési kísérlet után a Mol lefordult, azonban a trendcsatorna aljáról december végén felpattanás következett. Az olajcég részvényei januárban sikeresen leküzdötték a 3200 forintos ellenállást, majd a szint visszatesztelése után újabb emelkedő hullám indult. Az árfolyam az elmúlt napokban azonban lefelé vette az irányt, majd a Mol pénteken letörte a 3200 forintos szintet. Ha folytatódik az esés, a következő meghatározó támaszt az emelkedő csatorna alsó trendvonala jelenti majd, 3126 forintnál. Felfelé, a 3200-as szint fölé visszakerülve a 20-napos mozgóátlag állhat a további emelkedés útjában, 3247 forintnál.

Lefordult a Mol, de lehet még tér a Telekom emelkedése előtt


Richter


Bár a Richter tavaly szeptembertől februárig egy emelkedő csatornában kapaszkodott felfelé, a társaság negyedik negyedéves gyorsjelentése után lefordult az árfolyam, és a részvény letörte az emelkedő csatorna alsó trendvonalát 5567 forintnál. A Richter 2017. júniusi csúcsára és a tavaly júliusi mélypontjára húzott Fibonacci kiterjesztés alapján a 38,2 százalékos szintet is letörte a papír, 5554 forintnál, jelentős teret nyitva meg ezzel a további csökkenés lehetősége előtt. Lefelé, a következő kiemelt támaszt az 5000 forintos szint jelenti majd a Richter számára. A jelenlegi szintekről ugyanakkor felfelé mozdulva el, a 38,2 százalékos Fibonacci szint, és az emelkedő csatorna alsó trendvonala immár ellenállást jelent, 5567 forintnál.

Lefordult a Mol, de lehet még tér a Telekom emelkedése előtt


Magyar Telekom


A Magyar Telekom számára a tavaly novemberi szárnyalás után decemberben lecsorgás következett, míg a részvény január első felében ismét emelkedni kezdett. Bár az árfolyam lendülete ezt követően elfogyott, a telekomcég papírjai a január végén ismét erősödtek, a részvény ezzel felfelé tört ki a 455-460 forint közötti ellenállási zónából. Az elmúlt napok folyamán az árfolyam gyakorlatilag oldalazott, a jelenlegi szintekről felfelé mozdulva el, a 20-napos mozgóátlag jelenti a következő megállót 464 forintnál, majd a vevők figyelme 61,8 százalékos Fibonacci szint felé fordulhat, 471 forintnál. Mindemellett a 460-455 forintos tartomány immár támaszzónát jelent.

Lefordult a Mol, de lehet még tér a Telekom emelkedése előttElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium