FONTOS Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?
 
Előfizetői tartalom

Lenne megoldás Magyarország legégetőbb gazdasági problémájára - mégis kevés cég él vele

Az utóbbi idők egyik égető gazdasági problémája a munkaerőhiány. Pedig Magyarországon jelentős tartalék áll rendelkezésre, amit egyelőre nem sikerül kiaknázni, és még mindig nagyon alacsony a kisgyermekes anyák foglalkoztatási mutatója. Vannak azért jó gyakorlatok, és egyre több cégnél alkalmaznak speciális, a munkába való visszatérést segítő programot is. Ahhoz azonban, hogy minden gördülékenyen menjen, nagyfokú rugalmasság szükséges mindkét fél részéről, és a vállalatoknak tudniuk kell alkalmazkodni a korábbitól eltérő dolgozói igényekhez.

Miközben folyamatosan arról hallani, hogy országszerte, a gazdaság minden területén óriási gond a munkaerőhiány, van egy olyan réteg, amely megoldást jelenthetne a problémára, ám a rendelkezésre álló tartalékot nem sikerül kiaknázni. Ők a kisgyermekes édesanyák. A KSH Munkaerőpiaci helyzetkép, 2014-2018 című kiadványa szerint munkaerőpiaci szempontból a kisgyermeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés