Lezárult a Plotinus részvény-visszavásárlási programja

2018. június 14. 10:05    
nyomtatás
 
A Plotinus arról tájékoztatta a befektetőket, hogy a társaság további 4861 darab saját részvényt vásárolt vissza, ezzel a Plotinus sikeresen lezárta az újabb részvény-visszavásárlási programját. A Plotinus a program bejelentése után utalt rá, hogy a program sikeres lezárása után ismét napirendre kerülhet majd a társaság tőzsdéről való kivezetése, amelyről egy későbbi időpontban összehívott közgyűlés határozhat majd.

Kereskedés Plotinus-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Plotinus szerdai tájékoztatása alapján a társaság június 13-án további 4861 darab saját részvényt vásárolt vissza a Budapesti Értéktőzsdén 6000 forint/darab árfolyamon, amelyet követően a Plotinus korábban bejelentett részvény-visszavásárlás programja lezárult.

Ahogy arról a korábban beszámoltunk, a Plotinus június 5-én újabb részvény-visszavásárlási programot jelentett be, amelynek keretében a cég 300 000 darab részvény visszavásárlását jelentette be, fix 6000 forintos árfolyamon. A Plotinus újabb részvény-visszavásárlási programjának célja, hogy a társaság rendelkezésére álló készpénzt a tulajdonosok részére visszajuttassa, és a program sikerének függvényében a társaság közgyűlése ismét napirendre tűzheti a tőzsdéről történő kivonulás kérdését.

Korábban már felvetődött a Plotinus kivezetése a tőzsdéről, a társaság menedzsmentje először tavaly januárban jelentette be, hogy kivezetnék a cég papírjait a hazai tőzsdéről, a hivatalos indoklás szerint a Plotinusnak azért kellett volna távoznia, mert a reálgazdasági tevékenységek arányát a menedzsment nem tudta a kívánt ütemben növelni, eközben pedig a tőzsdei jelenléttel járó kötelezettségek egyre komolyabb erőforrásokat kötötték le, miközben az a cég vezetői szerint nem járt jelentősebb előnnyel.

A társaság 2017. áprilisában megtartott közgyűlésén döntöttek volna a Plotinus kivezetéséről, azonban mivel a közgyűlésen nem jelent meg a 50 százalék +1 szavazati jogot megtestesítő részvény tulajdonosa, ezért a tavaly áprilisi közgyűlésen nem sikerült megszavazni a Plotinus papírjainak kivezetését. Az újabb részvény-visszavásárlási program lezárásával azonban ismét napirendre kerülhet majd a Plotinus tőzsdei kivezetése.

Lezárult a Plotinus részvény-visszavásárlási programja


(BÉT)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Megújul az MKB Bank (x)

Mire érdemes figyelni? 

Új lehetőségek a digitális gazdaságban (x)

Tartson lépést! Infokommunikációs fejlesztések az MFB-vel. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium