Előfizetői tartalom

Londonban már 70 dolláros olajárról beszélnek

MTI
A Capital Economics olajpiaci szakértőinek kedden ismertetett tanulmánya szerint nem meglepő, hogy valamelyest csökkent a Brent világpiaci ára a nap folyamán. A ház szerint ugyanis az ellátási helyzettel kapcsolatos legnagyobb befektetői félelmekről kezd kiderülni, hogy alaptalanok. Éppen ezért úgy számolnak, hogy a Brent hordója 70 dollárba kerül majd 2018 végén.

A Brent esésére számítanak LondonbanA Capital Economics közgazdászai szerint a Brent árát - amely az elmúlt két hónapban 17 százalékkal emelkedett - elsősorban az a piaci félelem hajtotta fel, hogy az Egyesült Államok visszaállítja a szankciókat Irán ellen. A másik áremelő tényező az volt, hogy szeptember eleje óta kissé enyhültek a kínai gazdaság várható teljesítményével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés