Előfizetői tartalom

Ma újra Trump ígérete hajtotta az amerikai tőzsdéket

Portfolio
Ma újraindultak az amerikai és a kínai vezető döntéshozók között a kereskedelmi tárgyalások Washingtonban és közben az amerikai elnök azt üzente: a március elsejei dátumot a Kínából érkező termékek vámemelésére nem kell kőbe vésettnek venni. Ez a két fejlemény már elegendő volt ahhoz, hogy az amerikai tőzsdék kissé feljebb kapaszkodjanak, és ebben segített a Wal Mart óriásvállalat kedvező gyorsjelentése is.

A hétfői kereskedési szünnap után ma a bizakodás jegyében teltek az órák az amerikai tőzsdéken, amelyek eredményeként a vezető indexek 0,1-0,2%-kal emelkedni tudtak. A befektetők bíznak abban, hogy az intenzív kereskedelmi tárgyalások talán el tudják azt érni, hogy ne csak későbbre tolja Donald Trump a 10%-ról 25%-ra való tarifaemelés kérdését, hanem talán el is lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés