Előfizetői tartalom

"Magyar játékosnak" tartja az új horvát minisztert az ellenzék

MTI
Darko Horvat személyében egy olyan gazdasági miniszter kinevezését szavazta meg pénteken a horvát parlament, aki az előző kormányban a kis- és középvállalkozók minisztériumát vezette, és mindvégig ellenezte a Mol-INA-ügy döntőbírósági rendezését - közölte az N1 horvát hírcsatorna. A parlamenti bizottsági meghallgatáson az ellenzék Karamarko emberének, "magyar játékosnak" nevezte Horvátot, és arról kérdezgették, miért utazik olyan sokat Magyarországra.

A kormány azt követően javasolta őt a tárca élére, hogy Martina Dalic gazdasági miniszter lemondott posztjáról Horvátország legnagyobb magántulajdonú cégcsoportja, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokor körüli legújabb botrányok miatt. Horvat korábban Martina Dalic miniszterelnök-helyettese is volt, ezt a tisztséget most Tomislav Tolusic mezőgazdasági miniszter tölti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés