Magyar tőzsdei céget neveznek át

2019. január 4. 08:24    
nyomtatás
 
Új nagytulajdonosa van a Plotinusnak, de nem ez az egyetlen változás a cégnél, január 23-án közgyűlést tartanak, ahol a részvényesek többek között döntenek a társaság nevének megváltoztatásáról is.

Kereskedés Plotinus-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Tegnap kiderült, hogy az ifjabb Ádámosi György tulajdonában lévő svájci székhelyű vállalat, az AGY69 1,22 százalékos részesedést szerzett a Plotinusban, amivel a svájci cég 20,3 százalékos szavazati jogot szerzett.

Most közzétették a következő közgyűlés előterjesztéseit, a 2019. január 23-i eseményen fontos kérdésekben döntenek. A javaslatok között többek között szerepel:
  • Módosítják a cég nevét Plotinusról Alpinvexre.
  • Módosítják a cég székhelyét, új székhely: 1124 Budapest, Lejtő u. 17/A. (ez egyébként az Altera korábbi székhelye is)
  • Módosul a vállalat tevékenységi köre, a fő tevékenység vagyonkezelés lesz, emellett a társaság többek között pénzügyi közvetítést, ingatlanügynöki tevékenységet, PR és kommunikációs tevékenységet is végezhet.
  • Új igazgatósági tagokat választanak: Prutkay Zoltán, Kovács Attila Gábor, Dr. Csizma László, Lakatos Julianna, Kalmár Zoltán. Új audit bizottségi tagokat is választanak: Dr. Csizma László, Lakatos Julianna, Kalmár Zoltán.
  • Módosítják a vállalat alapszabályát.
  • 833,9-ről 790,8 millió forintra szállítják le a vállalat alaptőkéjét.


A Plotinus árfolyama az elmúlt hetekben jelentősen emelkedett, tegnap a svájci vállalat tulajdonszerzésének a hírére közel 6 százalékot emelkedett.

Magyar tőzsdei céget neveznek át

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium