Előfizetői tartalom

Magyarország a legszorgalmasabbak között az uniós jog átvételében

MTI
Az európai uniós jog alkalmazásának hiányosságai miatt az EU-tagországok ellen indított, folyamatban lévő kötelezettségszegési eljárások száma 2017-ben kismértékben, 5,91 százalékkal csökkent az előző évhez képest - derül ki az Európai Bizottság csütörtökön közzétett jelentéséből. Az uniós jog késedelmes átültetésével kapcsolatos lezáratlan ügyek száma Belgium, Ciprus és Portugália esetében volt a legmagasabb, Olaszország, Dánia és Magyarország esetében pedig a legalacsonyabb.

Az uniós jog nem megfelelő átültetését vagy helytelen alkalmazását illetően tavaly Spanyolország, Olaszország és Németország jegyezte a legtöbb folyamatban lévő ügyet, a legkevesebbet Dánia könyvelhette el. Tavaly a mobilitás és a közlekedés, a környezetvédelem, a pénzügyi stabilitás, a szolgáltatások, valamint a tőkepiacok voltak azok a területek, amelyeken a legtöbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés