Már 3 milliárd dollárt ér a Reddit

2019. február 11. 18:51    
nyomtatás
 
300 millió dollárnyi friss forrást vont be a Reddit, ezzel 3 milliárd dolláros értékeltségűre hízott - írja a CNBC. A D-sorozatú forrásbevonási körben a kínai internetes óriásvállalat, a Tencent is részt vett.


A Reddit egy közösségi oldal, különféle témák tárgyalására úgynevezett "subredditek" működnek az oldalon, melyeken anonim felhasználók fejthetik ki véleményüket vagy posztolhatnak médiatartalmat (pl. mémeket).

A forrásbevonásban szerzett tőkét a Reddit főleg arra akarja használni, hogy a Facebook és a Google által dominált internetes hirdetési piacból szerezzen nagyobb részesedést. Nem lehet tudni, hogy pontosan mekkora hirdetési bevételre tesznek jelenleg szert, tavaly egyes hírek szerint több mint 100 millió dolláros volt ez az összeg. A Redditen hirdetett többek közt Kamala Harris szenátor, a Toyota, a Charles Schwab és az "Up" nevű film stábja is.

A közösségi oldalt (akárcsak bármelyik másikat) gyakran kritizálják az itt megjelenő sértő, durva és erőszakos tartalmak miatt, természetesen a cég mindent megtesz ezek kiszűrése érdekében. Kínában egyébként nem elérhető a Reddit, ennek tudatában kifejezetten érdekes, hogy a cég egyik legnagyobb befektetője mégis a Tencent lett.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Elemző
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium