Előfizetői tartalom

Már a beszélgetéseinket is kihallgatja a Facebook?

Portfolio
Tagadja a Facebook, hogy lehallgatná a felhasználóit az okostelefonok mikrofonján keresztül. Sokadszor merült fel a gyanú, hogy az okostelefon-tulajdonosok beszélgetéseit lehallgatva próbál releváns hirdetéseket küldeni a Facebook az alapján, hogy miről beszélnek a felhasználók szóban. Anélkül, hogy rákeresnének az adott témára bármilyen platformon.

A Facebook tavaly már egyszer közleményben tagadta ezt a gyakorlatot, ami komoly adatbiztonsági kérdéseket vet fel. Az alapján kínálunk hirdetéseket a felhasználóknak, hogy mi az érdeklődési körük, illetve a profiljukon található információkat használjuk fel - mondták hivatalos válaszban. Rob Goldman, a Facebook hirdetésekért felelős alelnöke most a Twitteren tagadja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés