Már a gépek irányítják a tőzsdéket

2018. december 5. 13:14    
nyomtatás
 
Az idei részvénypiaci zuhanásokért nagyrészt a gépek voltak a felelősek - mondta el egy alapkezelő a CNBC-nek, hozzátéve, hogy már az amerikai tőzsdei forgalom 80 százalékát az algoritmikus kereskedés adja.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az amerikai tőzsdei kereskedési forgalom 80 százalékáért már a gépek felelnek - mondta el a Jupiter Asset Management alapkezelője a CNBC műsorában. Az algoritmikus kereskedés során fejlett matematikai modelleket használnak, amelyek gyors kereskedési döntések meghozatalára alkalmasak. Sokak szerint a 2018-ban látott részvénypiaci eladási hullámok nagy részéért már a gépek voltak a felelősek, amelyek az adatközlésekre azonnal reagálnak anélkül, hogy mélyrehatóbban végiggondolnák a jelentésüket, ahogy az emberek is teszik - tette hozzá.

Az elmúlt néhány évben egyre látványosabbá vált az algoritmikus kereskedés hatása. 2017-ben a JP Morgan becslései szerint a fundamentális kereskedők, vagyis azok, akik először megnézik a cég teljesítményét és a kilátásait és csak azt követően döntenek arról, hogy eladják vagy megveszik a részvényeiket, már csak 10 százalékot adtak a tőzsdei forgalomból.

Mindezt a tegnapi erőteljes amerikai esés kapcsán mondta el az alapkezelő. Az algoritmusokat arra programozzák, hogy eladjanak, amikor emelkedik a jövőbeli veszteségek esélye. Tegnap azt, hogy a rövid távú amerikai kötvényhozamok a hosszú fölé kerültek, egy eladási pontként azonosították, így az eladási hullámot generált a piacon.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

2019-ben nyit a Bábolna Strand- és Termálfürdő (x)

Az épülő fürdő üzemeltetésére pályázatot írt ki az önkormányzat. 

Sokat spórolhatnak a cégek magán-egészség biztosítással (x)

Hogyan lehet csökkenteni a betegszabadságok miatti veszteséget? 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Pricing Specialist
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium