Már a Titanic előtt tornyosuló jéghegyről beszélnek

2018. október 11. 08:43    
nyomtatás
 
Scott Minerd, a Guggenheim Partners befektetési vezetője már többször nyilatkozott pesszimistán az amerikai gazdaság előtt álló akadályokról és az amerikai tőzsdék várható esésével kapcsolatban, természetesen a tegnapi esés után is megszólalt, Twitter üzenetben írta le véleményét a piaci eseményekről.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Minerd szerint úgy tornyosul a teljes gőzzel előre haladó amerikai gazdaság előtt az amerikai vállalati adócsökkentések által ütött, 2020-ra várható költségvetési lyuk és az emelkedő infláció és a túlhevülő munkaerőpiac megfékezésére megemelt amerikai kamatok által kiváltott problémák, mint az a bizonyos jéghegy a Titanic előtt.
Minerd már hónapok óta figyelmezteti a befektetőket, hogy az utóbbi idő részvénypiaci ralija csak rövid életű lesz, az emelkedő kamatok ugyanis emelkedő finanszírozási költségeket jelentenek a vállalatoknak, ami még visszaüthet a tőzsdéken. Minerd többször figyelmeztetett arra is, hogy a vállalati adók csökkentése rövid távon kedvezően hat a vállalatok profitabilitására, de komoly költségvetési hiányt is okozhat a következő években.

A Guggenheim befektetési vezetője szerint egyébként még túl korai kijelenteni, hogy a bull piacnak vége lenne, szerinte a tegnapi esés inkább csak annak köszönhető, hogy az október jellemzően igencsak volatilis hónap.

(MarketWatch)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Egy év alatt több mint 200 új munkatárs a pécsi Hauniban (x)

Története legnagyobb létszámbővítését hajtotta végre a gépgyár. 

Hatvan milliárdból fejleszthetnek a hazai kkv-k (x)

Ingyen hitel a kisvállalkozások versenyképességének fejlesztésére. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium