Már egyesült Amerika két óriásvállalata, a kormány most visszacsinálná az egészet

MTI
2018. július 13. 07:09    
nyomtatás
 
Az amerikai igazságügyi minisztérium megfellebbezi azt a bírói döntés, amely lehetővé tette az AT&T telekommunikációs vállalat számára, hogy felvásárolja a Time Warner médiakonszernt - közölte a minisztérium csütörtökön. Richard Leon washingtoni kerületi bíró egy hónappal ezelőtt adott szabad utat a fúziónak.


David McAtee, az AT&T jogtanácsosa azt mondta csütörtökön, hogy meglepte a minisztérium döntése, és a vállalat kész megvédeni a bírósági döntést, amely - mint fogalmazott - "aligha lehetett volna alaposabb, tényekre jobban támaszkodó és jobban megindokolt".

Hírügynökségek által megszólaltatott egyes jogi szakértők azon a véleményen vannak, hogy a kormánynak nem lesz könnyű dolga, ha rá akarja venni a fellebbviteli bíróságot Richard Leon döntésének felülbírálására.

Az AT&T a második legnagyobb amerikai mobilszolgáltató. A bírói döntés nyomán nyolcvanötmilliárd dollárért vásárolta fel a Time Warnert, amelynek a tulajdonába tartozik a CNN-en kívül még például a Warner Bros filmstúdió és a HBO tévécsatorna.

Az összeolvadást másfél évvel ezelőtt jelentették be, és tavaly év végére be kellett volna fejeződnie, de az amerikai igazságügyi minisztérium versenyhatósága nem engedélyezte az ügyletet, mert szerinte az "jelentősen sérti az amerikai fogyasztók érdekét, mert többet kellene fizetniük a televíziós szolgáltatás után, miközben csökken a választható csatornák száma". Richard Leon bíró azonban a hat hétig tartó per végén olyan döntést hozott június 12-én, hogy a versenyhatóság nem tudta megfelelően alátámasztani ezt az érvét.

Az igazságügyi tárca akkoriban jelezte, hogy nem kéri a fúzió elhalasztását, amíg mérlegeli a bírói döntést, így a fúziót meglehetősen gyorsan, már két nappal a bírói döntés után, június 14-én le is bonyolították.

Donald Trump elnök kiváltképpen ellenezte a felvásárlást, ami mögött az állhat, hogy a Time Warneré az elnökkel gyakran kritikus CNN hírtévé, amelyet Trump emiatt rendszeresen vádol hamis hírek terjesztésével.

A bírói döntés az utóbbi évek egyik legfontosabbja a trösztellenes ügyekben, így jelentősen befolyásolhat bírói döntéseket más hasonló esetekben.

2018.06.14 08:49 Emelik a tétet a hatalmas médiapiaci felvásárlásban

2018.06.13 07:17 Egyesülhet Amerika két óriásvállalata

2018.05.08 09:01 Gigantikus felvásárlási csata az amerikai médiapiacon

2017.11.21 09:36 Donald Trump nem akarja, hogy az amerikaiak többet fizessenek a televízióért

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak (x)

Ingyenes számlázó program is segíti a vállalkozásokat. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium