Előfizetői tartalom

Mark Zuckerberg eladott "pár" Facebook részvényt: 90 milliárd forintot értek

Portfolio
Augusztusban 1,6 millió Facebook részvényt adott el Mark Zuckerberg, írja a CNBC. A pakk mintegy 296 millió dollárt ér, vagyis közel 90 milliárd forintot. A volumen még Zuckerberg kiárusítási tempójához képest is jelentős, hiszen ezzel többet adott el, mint eddig az év egészében - a számláló 526 millió dollárnál jár. A Facebook vezérigazgatója tavaly 5,3 milliárd dollárért értékesített céges részvényeket, a tőke a Chan Zuckerberg Initiative-nél landolt.

Zuckerberg egy viszonylag hosszú szünet adott el újra, hiszen ezelőtt áprilisban értékesített Facebook részvényt. Attól azért nem kell tartani, hogy tulajdonosként kivonul a cégből, hiszen a meglévő csomagja még mindig 68 milliárd dollárt ér, ami a világ ötödik leggazdagabb emberévé teszi Jeff Bezos, Bill Gates, Bernard Arnault és Warren Buffett után. A cég irányítását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés