Előfizetői tartalom

Masszív veszteséggel sokkolt a Daimler

Portfolio
A Takata-légzsákok hibája miatti visszahívások és a dízelbotrány miatti költségek miatt masszív veszteség érte a Daimlert, a menedzsment az egész éves tervet is durván lefelé módosította. A cég vezetése a vártnál gyengébb várható idei eredményt azzal is magyarázza, hogy a lassan felfutó gyártás idén a különböző modellek elérhetőségét is befolyásolja, és a globális autópiac sem a korábban vártnak megfelelő mértékben bővül.

Közzétette előzetes második negyedéves számait a Daimler, a német autógyártó üzemi eredménye az egy évvel korábbi 2,6 milliárd euró profit után idén 1,6 milliárd euró veszteség lett, ami masszív negatív meglepetés, hiszen az elemzők 2,2 milliárd eurós pozitív eredményre számítottak.A nagyon gyenge második negyedéves számok után a menedzsment az egész éves célokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés