Előfizetői tartalom

Még idén jöhet a Google-adó

Portfolio
Franciaország nem nyugszik addig, amíg véghez nem viszi a terveit, miszerint még idén elfogadtatja az európai szintű "digitális adót" - nyilatkozta Bruno Le Maire pénzügyminiszter. Az adó az olyan amerikai internetes óriásokat sújtaná leginkább, mint a Google, az Apple, vagy a Facebook és a cél, hogy igazságosabb legyen a régióban a vállalatok adófizetése.

A kezdeményezést valószínűleg sokan támogatják, de az európai országok közötti technikai különbségek miatt nem sok előrelépés volt még eddig az ügyben. Még van három vagy négy hét a következő Ecofin (az EU-s pénzügyminiszterek rendszeres találkozója) előtt, hogy ezekre a technikai kérdésekre megoldást találjunk. Éjjel-nappal a német barátainkkal tárgyalunk, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés