Előfizetői tartalom

Még sosem fogyott annyi áram Magyarországon, mint idén nyáron

Portfolio
Új történelmi rekordot ért el Magyarország nyári villamosenergia-fogyasztása idén - derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt. adataiból. Június és augusztus között a hosszú kánikula és a viharos időjárás sűrűn váltotta egymást, ennek ellenére az ország villamosenergia-ellátásbiztonsága mindvégig zavartalan volt.

Idén nyáron a Magyarországon felhasznált villamos energia mennyisége 3,15 százalékkal haladta meg az előző évit. 2017 június eleje és augusztus vége között a bruttó villamosenergia-felhasználás 10 988 GWh volt, amely 335,87 GWh-val magasabb az előző év azonos időszakához képest. Az idei nyári fogyasztás ugyanakkor nem csak az előző évhez képest nagyobb, hiszen a Mavir...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés