Előfizetői tartalom

Megbénulhat Budapest: sztrájkkészültség a BKV-nál

Portfolio
A BKV szakszervezetei ma megkezdték a sztrájk előkészületeit, mert keveslik a cégvezetés 5 százalékos béremelési ajánlatát. A munkavállalói képviseletek kétszámjegyű emelést követelnek, ám konkrét mértéket, 15 százalékot eddig egyedül az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) jelentett be. Napokon belül kiderül, megbénul-e a közeljövőben, rövidebb-hosszabb időre a főváros közlekedése - áll a szakszervezet közleményében.

A BKV cégvezetése makacsul kitart a kezdeti - és eddig mindössze egyetlen - béremelési ajánlata, az 5 százalék mellett. Ezt a cégnél működő szakszervezetek elfogadhatatlannak tartják, ezért megkezdték a sztrájk előkészítését - jelentette be az Egységes Közlekedési Szakszervezet. Az EKSZ már tavaly ősszel is közölte: 15 százalék alatt nem hajlandó megállapodni. Volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés