FONTOS Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk
 
Előfizetői tartalom

Megkapta a hatalmas büntetését a Google (3.)

Portfolio
Hatalmas, 4,34 milliárd eurós (~5 milliárd USD) büntetést szabott ki az Európai Bizottság a Google-re az Android miatt, ami új rekord a piaci verseny korlátozása miatt kirótt bírságok történetében. A bizottság sajtótájékoztatója magyar idő szerint délután 1 órakor kezdődött, amin bejelentették a büntetést, amiről már napok óta szivárogtak az értesülések. A Google nem ért egyet a büntetéssel és fellebbezést ígér.

Az EU azokat a szerződéseket vizsgálta, amelyeket a Google kötött a mobilgyártókkal és a távközlési szolgáltatókkal. A Google vezérigazgatóját tegnap este hívta az Európai Bizottság versenyjogi biztosa, Margrethe Vestager, hogy figyelmeztesse a várható büntetésre - állítják az ügyhöz közel álló források. Az EU tavaly már kirótt egy 2,4 milliárd eurós büntetést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés