Megkezdődött a jelentési szezon Percről-percre

2018. január 12. 16:58    
nyomtatás
 
Megkezdődött a negyedéves jelentési szezon, két amerikai nagybank már közzétette számait. A hangulat egyelőre jó, Európában mérsékelt pluszokkal várják a zárást a tőzsdék, és az amerikai indexek is erősödéssel nyitottak. Itthon a kispapírok megint izgalmasak voltak, rángatták a NordTelekom részvényeit.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Felemásan teljesítettek a blue chipek 2018.01.12 16:58

0,3 százalékos emelkedéssel fejezte be a kereskedést a BUX, a forgalom az átlagosnál gyengébb, 9,3 milliárd forint volt. Az OTP 0,1, a Magyar Telekom 0,7 százalékot esett, a Richter és a Mol 0,7 százalékot emelkedett.

A kispapírok közöl a Futuraqua 12,9 százalékot esett, a NordTelekom 5,1 százalékos emelkedéssel zárt.

Emelkedéssel nyitottak az amerikai indexek 2018.01.12 16:22

Folytatódik az emelkedés ma is az amerikai tőzsdén, az irányadó indexek pluszban nyitottak: a Dow 0,6 százalékot, a Nasdaq 0,3 százalékot, az S&P 500 pedig 0,4 százalékot emelkedett.

Délután amerikai inflációs adat volt: decemberben éves alapon 2,1%-kal emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban, ami minimális lassulást jelentett novemberhez képest. A maginflációs index értéke ezzel párhuzamosan viszont 1,8%-ra emelkedett. A Reuters által megkérdezett elemzők többsége arra számított, hogy a novemberi 2,2%-ról 2,1%-ra lassulhatott az éves bázisú infláció az Egyesült Államokban.

Decemberen lassult az infláció az Egyesült Államokban 2018.01.12 16:06

Decemberben éves alapon 2,1%-kal emelkedtek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban, ami minimális lassulást jelentett novemberhez képest. A maginflációs index értéke ezzel párhuzamosan viszont 1,8%-ra emelkedett.

tovább a cikkhez...

Esik a Facebook 2018.01.12 14:52

A Facebook árfolyama 5 százalékos mínuszban várja a nyitás előtti kereskedésben az amerikai tőzsdék nyitását, miután komoly változásokat helyezett kilátásba a hírfolyamában.

Megkezdődött a jelentési szezon 2018.01.12 14:48

Megkezdődött a negyedéves jelentési szezon, a JP Morgan és a Wells Fargo is közzétette az október-decemberi időszakra vonatkozó számait. A JP Morgan árfolyama 0,1 százalékot emelkedett, a Wells Fargo részvényei viszont 1,2 százalékot veszítettek értékükből a nyitás előtt.

Vegyes számokkal jött ki az amerikai botránybank 2018.01.12 14:07

Az egy részvényre jutó nyereség 1,16 dollár lett a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozóan, mellyel a Wells Fargo meghaladta az elemzői várakozásokat, a bevétel soron azonban csalódást okozott, a 22,05 milliárd dolláros bevétel elmarad ugyanis a várt 22,38 milliárdtól. A bank gyorsjelentését követően egyelőre mínusz 0,7%-ban tartózkodik a részvényárfolyam.

tovább a cikkhez...

Teljesen önálló lehet a Puma 2018.01.12 13:51

Leválasztaná a Puma márkát a társaság francia anyavállalata, a Kering és a jövőben a sportruházat helyett inkább a luxuscikkekre és az ékszerekre fókuszálna. A hírre több mint 5 százalékot esett a német tőzsdén a Puma részvényeinek árfolyama.

tovább a cikkhez...

Meglepetés az első banki gyorsjelentésben 2018.01.12 13:19

A várt 25,15 milliárd dollár helyett 25,45 milliárdos bevétellel és a várt 1,69 helyett 1,76 dolláros egy részvényre jutó tisztított eredménnyel (EPS) örvendeztette meg a részvényeseket a JP Morgan. Egy egyszeri adótétel miatt a teljes (nem tisztított) profit azonban nagyot esett a banknál. A nyitás előtti kereskedésben nagyjából stagnál a társaság részvényárfolyama.

tovább a cikkhez...

Európában nincs izgalom 2018.01.12 11:50

Az európai tőzsdéken nincs nagy izgalom, az irányadó nyugat-európai indexek 0,1-0,2 százalék közötti pluszban tartózkodnak. A BUX 0,1 százalékot erősödött, a blue chipek közül a Mol és a Richter 0,4 százalékot emelkedett, az OTP 0,1 százalékot esett, a Magyar Telekom árfolyama pedig 0,6 százalékkal tartózkodik a tegnapi záróértéke alatt.

Elszabadult a pokol a Nordtelekom piacán 2018.01.12 10:01

Hihetetlen mozgások vannak ma a Nordtelekom piacán és a forgalom is felpörgött. A kereskedés első órájában a Nordtelekom a legforgalmasabb papír a magyar tőzsdén, 450 millió forint értékben cseréltek gazdát részvények.

tovább a cikkhez...

Rángatják a NordTelekomot 2018.01.12 09:52

Ide-oda rángatják a NordTelekom árfolyamát, ismét pluszban a papírok, most 2 százalékkal jár az árfolyam a tegnapi zárószint felett.

Már mínuszban a NordTelekom 2018.01.12 09:36

Már a tegnapi záróárfolyam alá került a NordTelekom árfolyama, a részvények 10 százalékos mínuszban állnak.

Kezd alábbhagyni a NordTelekom szárnyalása 2018.01.12 09:34

A NordTelekom szárnyalása kezd alábbhagyni, a reggeli 40 százalékos plusz után már csak 5 százalékos pluszban jár az árfolyam.

Esik a Magyar Telekom 2018.01.12 09:22

A Magyar Telekom árfolyama 0,7 százalékot esett ma reggel. Nem kedvezhet a cégnek, hogy Lázár János tegnap arról beszélt, hogy nem szabad lemondani egy állami tulajdonban lévő mobilszolgáltató létrehozásáról.

Tovább száguld a NordTelekom 2018.01.12 09:05

Mérsékelt emelkedésekkel indult a nap az európai tőzsdéken, ahogy arra a határidős indexek állása alapján számítani lehetett: a DAX 0,3, a CAC-40 0,2 százalékos emelkedéssel nyitott. A magyar tőzsde sem marad le, a BUX 0,3 százalékos erősödéssel indított, miután mind a négy blue chip emelkedik. A Richter mutatja a vezető papírok közül a legnagyobb pluszt: 0,6 százalékos erősödéssel kezdte a kereskedést.

A kispapírok izgalmasak ma inkább. A 4ig árfolyama több mint 4 százalékot emelkedett. A cég ma reggel személyi változásokat jelentett be a saját és egyes leányvállalatai vezetőségében: a 4IG kizárólagos tulajdonában lévő HUMANsoft és az Axis rendszerház ügyvezetői, Merényi Attila Zoltán és Daróczi Imre Péter lemondta a tegnapi nappal. Merényi Zoltán a 4ig stratégiai vezérigazgató-helyettese lesz mától. Új műszaki vezérigazgató-helyettest nevezett ki a társaság Farkas Péter személyében, a kereskedelmi vezérigazgató-helyettes pedig Radó Gábor lesz.

A NordTelekom árfolyama tovább szárnyal, most 30 százalékos pluszban áll az árfolyam. Az elmúlt napokban valósággal felrobbant a társaság részvényeinek árfolyama, pedig hír nincs az egyébként évek óta zsugorodó, masszívan veszteséges cégről, de a pletykák már beindultak.

A NordTelekom a második legforgalmasabb papír ma a nyitásban a magyar tőzsdén, a harmadik legnagyobb forgalmat pedig a Futuraqua részvényei mutatják. A két kispapírban nagyobb a forgalom ma, mint a Mol részvényeiben.

Indul a jelentési szezon! 2018.01.12 08:22

Emelkedéssel indulhat a nap:

  • Érezhető erősödést mutattak tegnap a vezető amerikai indexek, amit elsősorban az olajár emelkedése segített, ennek köszönhetően a nyersanyaghoz kapcsolt papírok voltak a nap nyertesei. Az irányadó amerikai indexek 0,7-0,8 százalékos pluszban zártak.

  • Az ázsiai indexek követték az amerikai tőzsdéket és emelkedtek ma reggel, kivéve a japán piacot. A Nikkei index 0,2 százalékot esett, elsősorban a technológiai papírok és az autógyártók estek.

  • A japán index legnagyobb súlyú részvénye, a Fast Retailing árfolyama több mint 6 százalékot emelkedett a társaság ma reggeli gyorsjelentésére.

  • A hongkongi Hang Seng index sorozatban a 13. napja zárt emelkedéssel, ilyen hosszú emelkedő szériára még soha nem volt példa.

  • Felemás kínai külkereskedelmi adatok láttak napvilágot ma reggel: decemberben az export 10,9 százalékkal, az import 4,5 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest, a Reuters konszenzusa szerint az elemzők 10,9 százalékos exportnövekedést és 13 százalékos importnövekedést vártak.

  • Az európai tőzsdéken gyenge emelkedésekkel indulhat a nap, a DAX futures 40 pontos pluszt jelez előre a nyitásra.

  • Megkezdődik a negyedéves jelentési szezon, ma amerikai nagybankok teszik közzé a negyedik negyedéves számaikat: az amerikai tőzsdék nyitása előtt jelent a JP Morgan és a Wells Fargo.

  • A makroadatok közül a nap második felében az amerikai inflációs adat és a decemberi kiskereskedelmi statisztika lehet izgalmas a befektetőknek.

Indul a jelentési szezon!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium