Előfizetői tartalom

Megörvendeztette befektetőit a Metro - 7%-os pluszban az árfolyam

Portfolio
Pozitív meglepetéssel szolgált a Metro a befektetőinek a ma reggel közzétett második negyedéves gyorsjelentésében. A társaság eredményei ugyan alulmúlták az egy évvel korábbi számokat a legfontosabb sorokon, viszont az elemzői várakozásokat felülmúlta a vállalat, ráadásul a menedzsment pozitív várakozásokat fogalmazott meg a következő negyedévvel kapcsolatban. Ezek együttesen azt eredményezték, hogy a cég árfolyama több mint 7 százalékot száguldott a csütörtöki kereskedés első szakaszában.

A Metro második negyedéves számai felülmúlták a várakozásokat A Metro árbevétele a második negyedév során 3,6 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, ez 15,3 milliárd eurót jelentett, ami 0,1 százalékkal haladta meg az elemzői várakozásokat. Az üzemi eredmény 12,4 százalékkal csökkent év/év alapon, az elemzői várakozásokat viszont 2,6 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés