Előfizetői tartalom

Megszületett a döntés - Így próbálják megtámasztani az olajárat

Portfolio
Kilenc hónappal meghosszabbította az olajkitermelés visszafogására vonatkozó megállapodás hatályát a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) bécsi ülésén - írta a Reuters egy delegáltra hivatkozva. Így a piac által legvalószínűbbnek tartott verzió valósulhat meg, amely szerint az eredetileg 2017 első félévére szóló kitermeléscsökkentést 2018 márciusáig terjeszti ki a szervezet. Ezzel együtt a piac első reakciói negatívak voltak, mivel egy tizenkét hónapos hosszabbítást is indokoltnak látott volna.

Megszületett a döntés - Így próbálják megtámasztani az olajárakatA befektetőket nem érte meglepetésként a mostani hosszabbítás híre, a piaci konszenzus a kilenc hónapos kiterjesztést tartotta a legvalószínűbbnek. Noha a döntés segíthet mérsékelni a piaci túlkínálatot, a piac a jelek szerint nem vár áttörést az intézkedéstől; sőt, egyfajta csalódottság érzékelhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés