Megszüntették a nyomozást a Masterplast áfacsalási ügyében

2018. június 13. 18:51    
nyomtatás
 
Megszűntették a nyomozást a Masterplast egyik leányvállalatánál feltételezett áfacsalással kapcsolatos ügyben.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

2015. október 21-én indított vizsgálatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Masterplast 100 százalékos tulajdonában álló Masterplast Kft.-vel szemben. A hatóságok akkori megállapítása szerint a feltételezett visszaélést a Masterplast vezetőit megtévesztve, azok tudta, beleegyezése és hozzájárulása nélkül követték el, a vállalatot ugyanakkor vétlensége ellenére is objektív felelősség terhelheti a feltételezett jogtalan áfa visszaigénylés 731 166 euró (226 763 948 forint) és a lehetséges büntetések erejéig.

A Masterplast ma tőzsdei piaczárást követően bejelentette, hogy a Fejér Megyei Főügyészség 2018. május 25-i határozatával a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Masterplast Kft. munkavállalói ellen indított bűnügyben a gyanúsítottakkal szembeni nyomozást megszüntette. Az indoklás az, hogy a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható. Egyidejűleg a Masterplast Kft.-vel szemben is megszüntették a nyomozást.

A fontos bejelentés miatt ma 13:47-től a lezárás szakasz végéig felfüggesztették a Masterplast-részvények kereskedését. Szerdán a felfüggesztésig a Masterplast részvényei 0,8 százalékot veszítettek az értékükből, idén 1, az elmúlt egy évben közel 17 százalékot emelkedett a Masterplast árfolyama.

Megszüntették a nyomozást a Masterplast áfacsalási ügyében
Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Megújul az MKB Bank (x)

Mire érdemes figyelni? 

Új lehetőségek a digitális gazdaságban (x)

Tartson lépést! Infokommunikációs fejlesztések az MFB-vel. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium